Lezing door Frank Nellen (zaterdag 22 juni) vanwege het 3-jarige bestaan van de coöperatie

Een nieuwe website voor De Toren van Bemmel

29
Augustus

De overgang naar een nieuwe site is altijd spannend. Ziet alles eruit zoals we het op de tekentafel hadden ingevuld? Werkt de techniek vanaf het eerste moment? Of duiken er andere kinderziektes op die niemand van ons had voorzien? Die onzekerheid zorgt vlak voor de livegang voor nagelbijten en milde nervositeit. En toch biedt het ook een kans die we willen en moeten grijpen. Van fouten kunnen we leren en de speciale alertheid bij de start van iets nieuws geeft aanleiding om kritisch te durven zijn en onszelf, als het moet, een flinke trap onder de kont te geven. Wij vragen u om uiterst kritisch met ons mee te kijken terwijl u de nieuwe site bekijkt en gebruikt. Bemerkt u een valse noot of heeft u opmerkingen in algemene zin, weifel dan niet en neem contact op met onze boekverkopers in de winkel. Dit kan per telefoon (0481-453145) of mail (info@torenvanbemmel.nl).

Dankzij de nieuwe website kunnen wij u toegang geven tot meer en betere informatie over boeken. In de database die wij vanaf nu gaan gebruiken staan meer titels en bovendien zijn de middelen om eigen informatie aan de website toe te voegen aanmerkelijk vergroot. Omdat wij de website bij uitstek zien als een manier om met u te communiceren en u optimaal van dienst te zijn, beschouwen wij dit als een belangrijke stap vooruit.

Wel zijn er ook enkele veranderingen die in het begin misschien even wennen zullen zijn. Zoals:

Geen e-books. De overgang naar de nieuwe website met het gekoppelde bestelprocedé betekent ook dat we helaas geen e-books meer voor u kunnen verzorgen. De kosten voor de extra module die nodig is voor e-books, zijn voor onze boekhandel te hoog in relatie tot de opbrengst.

Nieuwe inloggegevens. De accountgegevens van onze klanten kunnen niet worden overgezet naar de nieuwe structuur. Wilt u online boeken bij ons blijven bestellen (en wij hopen dat zeer) dan zult u bij een eerste bestelling een nieuwe account moeten aanmaken. Het is overigens geen probleem om het huidige wachtwoord stiekem opnieuw te gebruiken.

Thuisbezorging organiseren wij voortaan zelf. Voorheen werden bestellingen die niet in de winkel werden afgehaald door het Centraal Boekhuis afgehandeld. Op de nieuwe website zullen de thuisbezorgingen volledig door onszelf worden georganiseerd. Dit heeft voor- en nadelen, maar u zult vooral merken dat wij niet in alle gevallen een thuisbezorging binnen 1 à 2 werkdagen kunnen garanderen. Per geval zullen wij beoordelen wat mogelijk is. Indien een boek uit de winkel leverbaar is, dan zijn wij in potentie sneller dan al onze concurrenten, Bol.com inbegrepen. Kunnen wij niet uit onze eigen voorraad leveren dan zullen wij altijd de meest bevredigende tweede optie kiezen en met u in contact treden over de te verwachten levertermijn.

Online betalen. Voortaan is het mogelijk om online direct af te rekenen met iDeal, VVV- of Boekenbon, ook als u ervoor kiest om de bestelling in de winkel af te halen.

Wij hopen dat u na het wennen snel weer in het goede ritme komt, en ook plezier zult beleven aan deze nieuwe website. Onze wens: kom zoveel mogelijk op bezoek in de fysieke winkel. Maar koopt u online, koop dan toch lokaal via www.torenvanbemmel.nl. Daarmee houdt u deze mooie boekhandel overeind in het hart van Bemmel.

Terug naar overzicht