De leukste boekhandel met uitzicht

Lezing dr. Leo van Bergen over ‘De poppenspeler van Mengele’

19-01-2024 15:26

De naam Mengele kent iedereen. Josef Mengele staat symbool voor de uiterst wrede medische experimenten die de nazi’s hebben uitgevoerd. De ‘poppenspeler’ die op de achtergrond aan de touwtjes getrokken heeft, kennen velen echter niet. Donderdag 1 februari om 19.30 uur komt de Nijmeegse medisch historicus Leo van Bergen hierover een lezing houden. De toegang is gratis. Graag aanmelden: in de winkel, per telefoon 0481-453145 of via e-mail: info@torenvanbemmel.nl

Nieuws

De Zanzibardriehoek wint Libris Geschiedenisprijs 2023

30-10-2023 00:00

Het boek De Zanzibardriehoek van Martin Bossenbroek "leest als een avonturenroman, die op meeslepende wijze een bekende en onbekende geschiedenis met elkaar verbindt". Volgens de jury is dit boek over de slavernijgeschiedenis van Zanzibar "zowel een publieksboek om van te smullen, als een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving over het slavernijverleden". Het boek is in herdruk. Bestel daarom nu uw exemplaar van De Zanzibardriehoek bij ons, zodat u niet achter het net vist.

Nieuws

Gendt in beeld

01-10-2023 00:00

'Gendt in beeld' is het derde boek van de Historische Kring Gente in een serie waarin dit mooie dorp centraal staat. Het is bovenal een fantastisch blader- en kijkboek.

Nieuws

Uitbreiding coöperatie - nieuwe leden gevraagd

09-09-2023 06:53

Wij zijn op zoek naar nieuwe, gemotiveerde coöperatieleden voor C.V. De Toren van Bemmel. De Toren van Bemmel is sinds 1 juni 2021 een coöperatieve vereniging met acht leden. Medio 2024 nemen enkele leden afscheid. We willen onze bezetting consolideren, en het liefst uitbreiden. Leden werken in tweetallen één dag per week in de winkel. Ook verrichten ze – als deel van werkgroepen – afwisselende klussen: bestellen van boeken, samenstellen Nieuwsbrief, bijhouden website e.d. Alle werkzaamheden worden verricht zonder vergoeding. Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met onze secretaris Christina. Nadat u een vragenlijst hebt ingevuld, volgt een kennismaking met de huidige coöperatieleden. Als we – na een korte oriëntatie – over en weer besluiten met elkaar verder te gaan, volgt drie maanden proeftijd. Daarna besluiten u en wij of u lid van de coöperatie wilt en kunt worden. Meer informatie: in de winkel, via info@torenvanbemmel.nl, of 0481-453145.

Nieuws

Modern Antiquariaat - Boeken, Cd's, Dvd's en Blu-Rays

28-08-2023 10:25

Ons 'Modern Antiquariaat' is geopend tijdens winkeldagen, voor iedereen toegankelijk en biedt talloze ontdekkingen en buitenkansjes. Het aanbod is divers en verandert voortdurend.

Nieuws

Ontmoetingsavond voor leesgroepen

18-08-2023 14:56

Beste lezers, Regelmatig wordt ons de vraag gesteld of leesgroepen bij ons in de winkel bijeen zouden kunnen komen om in boekhandelssfeer hun boeken te bespreken. Hierover hebben wij met elkaar overlegd en geconcludeerd dat het een beter plan zou zijn om een speciale avondopenstelling te organiseren voor leesclubs. Wij denken aan een donderdagavond in november.

Nieuws