De zomer is begonnen - en dus ook het zomerlezen. Haal inspiratie bij De Toren!

De Toren van Bemmel maakt doorstart na afscheid van drie coöperatieleden

29-06-2024 08:32

Gisteren hebben we in kleine kring afscheid genomen van drie van onze coöperatieleden van het eerste uur: Jan Vinck, Geno Trimbos en Christina Veltman. Vorige week zaterdag hadden we dat al eerder gedaan, samen met onze klanten bij de viering van ons driejarig bestaan als coöperatie. Voorafgaand aan een uiterst boeiende presentatie van auteur Frank Nellen over zijn boek 'De onzichtbaren' heeft Lianne Duiven het vertrekkende drietal in het zonnetje gezet. Jan Vinck heeft in 2017 de al meer dan vijftien jaar bestaande boekhandel Polman overgenomen en de naam veranderd in 'De Toren van Bemmel'. Na een moeilijke tijd als gevolg van onder meer de Coronapandemie heeft Jan in 2021 de huidige coöperatie opgericht. Nu staat Coöperatieve Vereniging De Toren van Bemmel als een huis. We bieden Bemmel en omstreken een literaire boekhandel met een breed en divers assortiment en willen dat graag voortzetten. Vol energie gaan we als coöperatie door, helaas zonder deze drie kanjers. Daarom komen we graag in contact met mensen die zin, tijd en energie hebben om als coöperant en/of vrijwilliger een bijdrage te leveren aan het voortbestaan van deze prachtige boekhandel.

Nieuws

Btw-petitie passeert grens van 275.000 handtekeningen

10-06-2024 16:30

Met dit aantal staat de petitie, bedoeld om de brede afschuw tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken en andere culturele producten zichtbaar te maken, nu al in de top 10 van de grootste handtekeningenacties via Petities.nl. Nu maar hopen dat het nieuwe kabinet de boodschap ontvangt en tot inkeer komt.

Nieuws

Hoe krijg je een kind aan het lezen?

02-05-2024 16:00

Het uitgebreide artikel in de Volkskrant (27-04-2024) over de jonge lerares Anne Steenhoff spreekt erg aan. Zij beschrijft hoe ze er in geslaagd is haar leerlingen van groep 8 aan het lezen te krijgen. En dat doen ze! Niet omdat het moet van de juf, maar omdat ze het leuk en boeiend vinden. Het artikel geeft ook zeven tips aan juffen en meesters om de kinderen op school aan het lezen te krijgen. Tips die ouders, opa's, oma's en verzorgenden ook (deels) kunnen gebruiken. "1. Bied kinderen intelligente boeken, denk mee over wat er bij een kind past. 2. Verleng de leestijd: elke dag 30 minuten. 3. Verban begrijpend lezen. 4. Lees voor, vooral aan oudere leerlingen. 5. Span je extra in voor kinderen die lezen niet van huis uit meekrijgen. 6. Het mag lastig zijn: kinderen staan niet meteen te juichen als je ze een mooi boek geeft. 7. Voor de ouders: Zeg nooit: leg je scherm weg en ga lezen. dat is als: eet je spruitjes op. Lezen is een cadeau". Een achtste tip die wij als coöperatieve boekhandel De Toren van Bemmel daar graag aan toevoegen: kom lekker met uw (klein)kinderen snuffelen in ons uitgebreide assortiment kinderboeken. Alle boeken zijn bij ons te koop of te bestellen. Nou ja, bijna alle.

Nieuws

Rob van Essen wint Libris Literatuurprijs 2024

13-05-2024 15:50

De Libris Literatuur Prijs 2024 gaat naar: Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen. Volgens de jury verbeeldt deze roman met humor, vernuft én ontroering het verlangen om de werkelijkheid met terugwerkende kracht naar je hand te zetten. Rob van Essen is meesterlijk in het kneden van hedendaagse fictie en hij heeft de jury overrompeld met dit knappe, vernuftige boek. Het is de wens dat dit boek door heel Nederland en Vlaanderen wordt gelezen en besproken.

Nieuws

Bijna honderd keer Mees Kees

06-04-2024 16:17

Boeken voor kinderen die zelden een boek krijgen. Dat is de bedoeling van de actie 'Geef een boek cadeau'. En dat hebben onze klanten goed begrepen! Bijna honderd boeken werden al geschonken. In mei komt de Kinderburgemeester ze aanbieden aan Stichting Leergeld. Deze stichting zorgt dat ze bij de juiste kinderen terecht komen. Dank jullie wel, alvast!

Nieuws

Modern Antiquariaat - prachtig 'tweedehands' aanbod

03-04-2024 12:29

Kom lekker snuffelen in ons 'Modern Antiquariaat'. Een breed en divers assortiment 'tweedehands' boeken, Cd's, Dvd's en Blurays van prima kwaliteit. Fictie en non-fictie. Bekende schrijvers en onbekend talent. Klassieke muziek van wereldsterren op gerenommeerde labels als DG, EMI, DECCA en Philips. Jazz, rock/pop, wereldmuziek. Actiefilms, speelfilms, thrillers en veel films uit het filmhuiscircuit. Kortom: teveel om op te noemen. Prachtig materiaal tegen aantrekkelijke prijzen.

Nieuws