De leukste boekhandel met uitzicht

Lezing over 'De Weimarrepubliek'

28
Oktober

De Weimarrepubliek is de benaming voor Duitsland in de periode 1918-1933. Een tijd waarin het land voor het eerst een volwaardige democratie werd. Eind 1923 – nu exact honderd jaar geleden – waren de moeizame beginjaren achter de rug en braken de ‘gouden jaren’ aan, 1924-1929. Daarna zette het verval in. De wereldcrisis en Hitlers doorbraak maakten een einde aan dit turbulente, controversiële en tegelijkertijd uiterst vruchtbare tijdsgewricht in de Duitse (en Europese) historie. De Republiek van Weimar is niet alleen het voorspel voor het Derde Rijk. Zij staat ook voor een moderne verzorgingsstaat, voor emancipatie van de vrouw en van de Joden, voor Bauhaus en voor literatuur en cultuur van het allerhoogste niveau.

Sjef Vissers is cultureel antropoloog met een sterk historische inslag. Hij heeft ervaring met antropologisch onderzoek en als docent, en is werkzaam geweest bij de Rijksoverheid op het gebied van asiel- en migratievraagstukken. Vissers is een ervaren verteller. Hij houdt regelmatig lezingen over uiteenlopende historische onderwerpen voor diverse doelgroepen, zoals de Rotary Bemmel en de ‘Historische Salon’ in Oosterhout. En nu – op ons verzoek – komt hij naar De Toren van Bemmel.

U kunt deze lezing gratis bijwonen. We verwelkomen u graag vanaf 19.00 uur (inloop). Als u zich aanmeldt via info@torenvanbemmel.nl weten we op hoeveel gasten we kunnen rekenen.

Terug naar overzicht