Lezing door Frank Nellen (zaterdag 22 juni) vanwege het 3-jarige bestaan van de coöperatie

Op reis in de Middeleeuwen


Nederlands | 06-11-2023 | 352 pagina's

9789463823067

Paperback / softback


€ 29,95


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

Een fantastische, van begin tot eind boeiende reis door de middeleeuwse wereld, gezien door de ogen van degenen die daardoorheen reisden. Een onweerstaanbare en compleet nieuwe kijk op die periode.

Tekst achterflap

Van de bruisende bazaars van Tabriz tot het mysterieuze eiland Caldihe, waarvan ze zeiden dat er schapen aan de bomen groeiden, brengt Anthony Bale het verleden in dit boek op een even onweerstaanbare als verrassende manier tot leven. Hij nodigt de lezer uit door een wereld te reizen die doorspekt is van buitengewone wonderen en lang vergeten oriëntatiepunten. We reizen mee met geleerden, spionnen en heiligen, van West-Europa tot het Verre Oosten, naar de Antipoden en de uiteinden van de wereld. Op reis in de Middeleeuwen is geen gewone reisgids, dit boek bevat alles: van godslasterlijke pelgrimsinsignes tot Venetiaanse laxeermiddelen, vliegende doodskisten, ontmoetingen met bandieten en afspraakjes met prinsessen. Op basis van nooit eerder vertaalde middeleeuwse teksten uit West- Europa, maar ook uit gebieden zo ver en uitgestrekt als Turkije, IJsland, Armenië, Noord-Afrika en Rusland, schreef Anthony Bale een unieke, levende atlas van de Middeleeuwen, waarin het onderscheid tussen echte en ingebeelde plaatsen vervaagt. Het resultaat is een fantastische, van begin tot eind boeiende reis door de middeleeuwse wereld, gezien door de ogen van degenen die daardoorheen reisden. Zo biedt Op reis in de Middeleeuwen een levendig en onvergetelijk inzicht in hoe de middeleeuwers hun wereld begrepen.

Biografie

Anthony Bale (1975) is professor Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit van Londen. Hij publiceerde diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over middeleeuwse literatuur en cultuur, met Op reis in de Middeleeuwen richt hij zich op een groter publiek.

Details

EAN :9789463823067
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Vertaler : Fred Hendriks
Publicatie datum :  06-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :152 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :588 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352
Keywords :  bazaars;geleerden;heiligen;levende atlas;middeleeuwers;mysteries;mythen;oriëntatiepunten;spionnen;verre oosten;west-europa;wonderen