De leukste boekhandel met uitzicht

En Venus was haar naam


Nederlands | 19-03-2024 | 392 pagina's

9789401620802

Hardback


  Lees de eerste pagina's

€ 24,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

In En Venus was haar naam behandelen Paul Onkenhout en John Schoorl de verhalen achter 134 beroemde namenliedjes, van Angie, Flappie, Jolene en Suzanne tot Nikita en Margootje.

Tekst achterflap

Het verrassende En Venus was haar naam van journalisten Paul Onkenhout en John Schoorl is gebaseerd op de wekelijkse rubriek over ‘namenliedjes’ in de popmuziek die zij met liefde en enthousiasme in de Volkskrant verzorgen. Namenliedjes: liedjes uit de popmuziek waarvan de titel bestaat uit een voornaam. Elk liedje heeft een bijzonder verhaal, of dat nu over de ontstaansgeschiedenis, de artiest of de bezongen persoon gaat. In En Venus was haar naam worden de verhalen over onder meer Angie, Jolene, Suzanne, Nikita en Margootje gebundeld in een wervelende muziekgeschiedenis. Welke saxofonist schreef een ode aan Audrey Hepburn? Hoe komt een onopvallende grafsteen in New Jersey terug in het repertoire van Lady Gaga? En wie liet zich inspireren door Roald Dahl?

Bijna terloops vatten John Schoorl en Paul Onkenhout tachtig jaar popmuziek samen in alle denkbare genres, van bebop, blues en rock-’n-roll tot soul, punk en hiphop. Ze verkennen de wereld van uiteenlopende artiesten en bands als The Beatles, Jay-Z, Youp van ‘t Hek, Dolly Parton, Harry Styles, Doe Maar, The Rolling Stones, Eminem, Al Green, Boudewijn de Groot, Roy Orbison, Goldband en vele anderen. Een onmisbaar boek voor elke muziekliefhebber!

‘Onkenhout en Schoorl zijn lenige schrijvers die ervoor zorgen dat je hun boek ademloos uitleest.’ ‒ Soundz

‘Een vrolijk boek.’ ‒ NRC Handelsblad

Biografie

John Schoorl en Paul Onkenhout zijn journalisten van de Volkskrant. John schrijft reportages en staat bekend om zijn spraakmakende interviews. Paul is interviewer en gevierd columnist voor o.a. de VARAgids. Eerder verscheen van hen De Vijfde Beatles.

Details

EAN :9789401620802
Auteur: 
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Publicatie datum :  19-03-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :223 mm
Breedte :147 mm
Dikte :39 mm
Gewicht :614 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :392