Lezing door Frank Nellen (zaterdag 22 juni) vanwege het 3-jarige bestaan van de coöperatie

Woorden willen losjes leven


Nederlands | 03-06-2024 | 240 pagina's

9789083382906

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,95


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

‘Literatuur is geen privédomein, literatuur is gemeenschapsgrond. Ze is niet opgedeeld in landen, oorlogen woeden er niet.’ – Virginia Woolf

Tekst achterflap

Hoe moet een schrijver zich verhouden tot de politiek en de grote maatschappelijke vraagstukken van haar tijd? Hoe elitair is de schrijver eigenlijk, hoe blind voor haar eigen privileges? Kun je schrijven leren? Hoe verhoudt schrijven zich tot leven? En wat is het belang van het onderbewuste in het zoeken naar de juiste vorm voor een verhaal? Woorden willen losjes leven bevat een keuze uit de essays van Virginia Woolf waarin ze reflecteert op haar eigen schrijverschap en dat van haar tijdgenoten. Niet alleen getuigen ze van een grote belezenheid en kritische scherpte, maar ook laat de sprankelende vertaling van Thomas Heij en Pauline Slot zien hoe speels en geestig Woolf kon zijn.

Slogan/Promotie

Hoe moet een schrijver zich verhouden tot de politiek en de grote maatschappelijke vraagstukken van haar tijd? Hoe elitair is de schrijver eigenlijk, hoe blind voor haar eigen privileges? Kun je schrijven leren? Hoe verhoudt schrijven zich tot leven? En wat is het belang van het onderbewuste in het zoeken naar de juiste vorm voor een verhaal? Woorden willen losjes leven bevat een keuze uit de essays van Virginia Woolf waarin zij reflecteert op haar eigen schrijverschap en dat van haar tijdgenoten. Niet alleen getuigen ze van een grote belezenheid en kritische scherpte, maar ook laat de sprankelende vertaling van Pauline Slot en Thomas Heij zien hoe speels en geestig Woolf kon zijn. De essays in Woorden willen losjes leven zijn niet eerder in het Nederlands verschenen. Vertaald door Pauline Slot en Thomas Heij.

Biografie

Virginia Woolf (1882-1941) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest vernieuwende schrijvers van de twintigste eeuw. Naast haar gevierde, klassiek geworden romans (waaronder Mrs. Dalloway, To the Lighthouse en The Waves) schreef ze vele beroemde en minder beroemde essays.

Details

EAN :9789083382906
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Thomas Heij - Pauline Slot
Publicatie datum :  03-06-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :217 mm
Breedte :153 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :534 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240