De leukste boekhandel met uitzicht

Het Goede Heertje


Nederlands | 03-11-2023 | 352 pagina's

9789048869107

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 22,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

Een ongelofelijk en waargebeurd verhaal over een Nederlandse Robin Hood

Tekst achterflap

De wonderlijke geschiedenis van een volksheld die gaf aan de armen - én aan zichzelf

Kees van Harreveld werkt zich na een arme jeugd op en lijkt alles voor elkaar te hebben: een liefhebbende vrouw, een baan met aanzien, vrienden, rondjes in de plaatselijke kroeg en altijd een rijksdaalder op zak voor de chauffeur. Hij leeft zelf in luxe en geeft gul aan wie het maar nodig heeft. Maar hij heeft een schaduwkant.

En hij verbergt iets, want hoe sjiek hij zich ook voordoet, hoe komt een eenvoudige kantoorklerk precies aan 2 miljoen(!) gulden?

Als zijn geheim uitkomt, belandt hij in het grootste Nederlandse mediaspektakel tot dan toe en weet iedereen opeens wie Het Goede Heertje écht is.

'Het zou zomaar kunnen dat dit het verhaal van "mijn" Ome Jan is!' Willeke Alberti

Biografie

Edwin Schoon (Author)
Edwin Schoon (1970) is schrijver en documentairemaker. Zijn boek Basta (2019) is in zeven talen vertaald en meer dan 100.000 keer verkocht. Met zijn eerste boek De macht van de bal (2010) won hij de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. Hij werkt onder meer voor De Groene Amsterdammer, Andere Tijden Sport en de VPRO.

Arjan Dijksma (Author)
Arjan Dijksma (1976) is onderzoeksjournalist voor NOS Sport en eindredacteur bij Langs de Lijn.

Details

EAN :9789048869107
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  03-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :418 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352
Keywords :  aandelen;amsterdam;arjan dijksma;arm;avontuur;beurs;beurzen;biografie;bon;charmant;chauffeur;dief;edwin schoon;etiquette;frank krake;fraude;gat in de hand;geld;geschiedenis;hendrik groen;het goede heertje;hit;italie;jaren veertig;jaren vijftig;jaren zestig;jordaan;jordanees;journalistiek;kaas;kranten;literaire non-fictie;maison de bonneterie;mediaspektakel;misdaad;nieuws;nieuwswaardig;non-fictie;ome jan;ongelofelijk;pers;proces;proces van de eeuw;rechtszaak;rijk;rijksdaalder;robin hood;schaduwkant;spanning;sterke verhalen;taxi;tweede wereldoorlog;verduistering;voorpagina;voorpagina's;waardepapier;waargebeurd;willeke alberti;willem elsschot