De leukste boekhandel met uitzicht

De dood van een soldaat verteld door zijn zus


Nederlands | 15-06-2023 | 192 pagina's

9789045049243

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 21,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

Alweer acht jaar woedt er een oorlog in Oost-Oekraïne. Olesya Khromeychuk verloor er haar broer. Een diep ontroerend en bedachtzaam boek over de pijn, over verlies, en over een oorlog die dichter bij huis is dan we ons soms realiseren.

Tekst achterflap

Dit is het verhaal van één van vele doden in de oorlog in Oekraïne. In 2017 sneuvelt de broer van Olesya Khromeychuk aan het front in de Donbas. Olesya woont dan al jaren in Londen. Waar zij inzette op een internationale academische carrière, koos haar broer voor het verdedigen van zijn vaderland. Terwijl Olesya probeert het verlies een plek te geven, probeert ze ook de huidige Russische invasie in Oekraïne te verwerken: als immigrant die ver van de frontlinie woont, als historica van de oorlog, en als vrouw, burger en zus.

In dit diep persoonlijke, bedachtzame en indringende boek onderzoekt ze haar eigen gevoelens en pijn en reflecteert ze op thema’s als oorlog, verdriet en identiteit. Ze maakt de pijn van de oorlog in Oekraïne voor de lezer bijzonder invoelbaar: hoe het levens overhoop gooit, hoe het zorgt voor gevoelens van verpletterende afkeer en overwelmende liefde – en ze doet ons realiseren dat de oorlog dichter bij huis is dan we ons soms realiseren.

Recensie/Quote

‘Olesya’s schrijnende en ontroerende De dood van een soldaat verteld door zijn zus maakt de pijn van de oorlog in Oekraïne voelbaar.’

Biografie

Olesya Khromeychuk is historica en schrijver. Ze groeide op in het Oekraïense Lviv en verhuisde in 2000 naar Londen waar ze promoveerde. Later doceerde ze onder meer aan de Universiteit van Cambridge. Ze is gespecialiseerd in de geschiedenis van Oost-Europa, in het bijzonder die van Oekraïne. In haar schrijven onderzoekt ze de impact van gewelddadige dood, ontheemding en verlies.

Details

EAN :9789045049243
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Esther Ottens - Wybrand Scheffer
Publicatie datum :  15-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :244 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192