Lezing door Frank Nellen (zaterdag 22 juni) vanwege het 3-jarige bestaan van de coöperatie

Mijn kat Joegoslavië


Nederlands | 25-07-2023 | 296 pagina's

9789044543810

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 23,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Tekst achterflap

In het Joegoslavië van de jaren tachtig trouwt de jonge moslima Emine met een man die ze nauwelijks kent. Wanneer er oorlog uitbreekt, vlucht ze met haar gezin.

Haar zoon Bekim is opgegroeid in het al even xenofobe als homofobe Finland. Zijn enige vriend is de boa constrictor die hij ondanks zijn angst voor slangen vrij door zijn huis laat kronkelen.

Dan ontmoet hij in een gaybar opeens een pratende kat die bij hem en zijn slang intrekt. Dankzij dit charmante, manipulatieve wezen keert Bekim terug naar Kosovo om zijn demonen te confronteren en zich te verzoenen met zijn wrede familiegeschiedenis. Het wordt een reis die hem uiteindelijk naar de liefde leidt.


‘Een wonder, een uitzonderlijke prestatie, en anders dan alles wat je dit jaar zult lezen.’ – Téa Obreht, The New York Times Book Review

‘Statovci’s literaire talent is wonderbaarlijk.’ – The New York Times

Biografie

Pajtim Statovci (Kosovo, 1990) belandde als kind met zijn familie in Finland na de oorlog in voormalig Joegoslavië te zijn ontvlucht. Zijn werk werd genomineerd voor de Amerikaanse National Book Award en hij werd uitgeroepen tot Finse schrijver van het jaar. Bij De Geus verscheen eerder zijn roman Bolla. Voor Mijn kat Joegoslavië kreeg hij de de belangrijkste Finse debuutprijs toegekend. Hij schreef het op 24-jarige leeftijd.

Details

EAN :9789044543810
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Annemarie Raas
Publicatie datum :  25-07-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :135 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :316 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :296