De zomer is begonnen - en dus ook het zomerlezen. Haal inspiratie bij De Toren!

Een duister afdalen


Nederlands | 07-11-2023 | 288 pagina's

9789025475369

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

Oprah Winfrey's 103rd book club selection!

Poëtisch, zintuiglijk meesterwerk van een van Amerika's meest gelauwerde schrijvers

Tekst achterflap

Annis is de dochter van een wrede plantagehouder en vandiens tot slaaf gemaakte huishoudster. Als ze troost zoekt bij een vriendin wordt ze verkocht door haar vader. Haar voettocht van de rijstvelden van North Carolina naar de slavenmarkt van New Orleans, en verder naar het hart van een suikerplantage in Louisiana, is vol ontberingen en verdriet. Terwijl Annis zich overgeeft aan de kilometerslange mars door de meedogenloze bossen en moerassen van het Amerikaanse Zuiden, wordt ze getroost door herinneringen aan haar moeder en aan de verhalen over haar grootmoeder de krijger. Gaandeweg stelt ze zich steeds meer open voor de wereld van de geesten van haar voormoeders. De roman Een duister afdalen is een verhaal van wilskracht, hoop en allesoverstijgende liefde dat even poëtisch als hartverscheurend is weergegeven. Een klassieker over slavernij, van een van de belangrijkste stemmen in de Amerikaanse literatuur.

Recensie/Quote

'De roman Een duister afdalen is een verhaal van wilskracht, hoop en allesoverstrijgende liefde dat even poëtisch als hartverscheurend is weergegeven. Een klassieker over slavernij, van een van de belangrijkste stemmen in de Amerikaanse literatuur.'

Biografie

Jesmyn Ward (1977) groeide op in DeLisle, Mississippi, waar ze in 2005 de orkaan Katrina ternauwernood overleefde. Ward ontving de National Book Award in 2011. In 2017 kreeg ze hem opnieuw voor Het lied van de geesten, waarmee ze de eerste vrouw én de eerste schrijver van kleur ooit is die de prijs twee keer heeft gekregen voor fictie. Verder won ze onder andere de Library of Congress Prize for Fiction en een MacArthur ‘Genius’ Award. De memoires De mannen die we oogsten, een klaaglied voor vijf jonge zwarte mannen uit haar omgeving die een gewelddadige dood stierven, verscheen in mei 2021.

In november 2023 verscheen haar nieuwe roman Een duister afdalen bij Atlas Contact.

(Foto: Beowulf Sheehan)

Details

EAN :9789025475369
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  07-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :382 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288