Lezing door Frank Nellen (zaterdag 22 juni) vanwege het 3-jarige bestaan van de coöperatie

Misdaadmanifest


Nederlands | 19-07-2023 | 400 pagina's

9789025474799

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

New York jaren ’70, wederom volgens wij Ray’s struggle (Harlem Shuffle) om overleven zonder van het rechte pad af te dwalen. Lukt hem dat ?

Tekst achterflap

Het zijn de jaren zeventig en de misdaad viert hoogtij in New York. Ray Carney, familieman, huisbaas en (ogenschijnlijk) keurige eigenaar van een goedlopende meubelzaak in Harlem, heeft zijn dubbelleven als heler afgezworen. Hij is vastberaden om op het rechte pad te blijven. Totdat zijn dochter hem smeekt om kaarten voor The Jackson 5. Het kan vast geen kwaad om Munson, zijn oude contactpersoon bij de politie en een beruchte fixer, een gunst te vragen. Munson eist een wederdienst en plotseling wordt het voor Carney ingewikkeld, zelfs levensbedreigend om zich te onttrekken aan het spel... Ondertussen probeert Carneys oude vriend en wapenbroeder Pepper mee te komen met de veranderende mores van de Harlemse onderwereld. En om af en toe een klusje te klaren. Uiteindelijk zullen Carney en Pepper het samen moeten opnemen tegen de ongure, gewelddadige en corrupte machthebbers van hun aftakelende metro-pool. Maar het juiste doen heeft altijd zijn prijs.

Recensie/Quote

‘Whitehead vertelt in krachtige zinnen, vol onderkoelde humor. Zijn creaties zijn antihelden, misdadigers die op zwakke momenten menselijke kanten hebben. Toch wordt criminaliteit niet mooier voorgesteld dan het is.’

Biografie

Colson Whitehead schreef eerder onder andere Sag Harbor, De Colossus van New York en De intuïtionist. Hij brak internationaal door met zijn bestseller De ondergrondse spoorweg (2017), die werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. Zijn roman De jongens van Nickel (2019) werd ook een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs. In 2021 verscheen Harlem Shuffle, die uitgeroepen werd tot VN Thriller van het Jaar. In juli 2023 verschijnt het vervolg daarop, Misdaadmanifest.

Details

EAN :9789025474799
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Harm Damsma
Publicatie datum :  19-07-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :588 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :400