De zomer is begonnen - en dus ook het zomerlezen. Haal inspiratie bij De Toren!

De redder


Nederlands | 25-04-2024 | 320 pagina's

9789021341729

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 30 dagen

   Gratis bezorging vanaf € 35,00
Korte beschrijving/Annotatie

Het derde deel in bejubelde 'De Hollander'-serie. De zaak van een vermiste reddingswerker, brengt Liewe Cupido op Ameland.

Tekst achterflap

Nederlandse vakantiegangers vinden aan de kust van Northumberland de skeletresten en een reddingsvest van een drenkeling. Het reddingsvest blijkt afkomstig te zijn van de sleepboot Pollux, die eenentwintig jaar eerder ten noorden van Rottumerplaat is gezonken. Reddingsbrigades van Ameland en het Duitse eiland Norderney konden destijds alle bemanningsleden redden, behalve de kapitein. De recherche onderzoekt de zaak. Is de gevonden man de vermiste kapitein? Waarom willen de vrouw en dochter van de kapitein niet meewerken aan het onderzoek? De herinneringen van de redders spreken elkaar tegen. Is het te lang geleden om de precieze omstandigheden te achterhalen? Of hebben de redders andere motieven en verbergen ze iets? Liewe Cupido laat de zaak over aan een jonge collega en vertrekt naar Texel. Hij is bezig met de dood van zijn eigen vader, die verdronk toen hij zestien was, en wil daar een oud-visser over spreken. Maar als zijn collega Xander Rimbach op Norderney wordt vergiftigd, raakt hij alsnog bij de zaak betrokken.

Recensie/Quote

'De trilogie van Deen kan zich meten met de beste thrillers uit Scandinavië: een sterke plot, boeiende personages en een landschap dat nooit verveelt.'

Biografie

Mathijs Deen is schrijver en radiomaker. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij de rijke geschiedenis De Wadden, waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht. Hij publiceerde zowel non-fictie als romans, die zeer lovend werden ontvangen en in verschillende vertalingen werden uitgebracht. Zijn eerste Waddenthrillers, De Hollander en De duiker, kregen een prachtige ontvangst. De duiker werd bekroond met De NBD Biblion Gouden Strop 2024, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. In 2024 verscheen de derde Waddenthriller, De redder. Er zijn inmiddels zo'n 50.000 Waddenthrillers verkocht.

Details

EAN :9789021341729
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  25-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :497 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320
Reeks :  De Hollander